Председателят на Сената на Белгия Арман да Декер и посланик Христо Георгиев представиха книга за Търновската конституция

На 10 февруари 2010 г. в белгийския Сенат бе официално представена книгата “Съединението прави силата – сравнителен анализ на конституциите на Белгия и на България”. Издадената от авторитетното издание за правната литература “Бруйлант” книга, представлява трети том от колекцията “Тетрадки на Сената”. Тя съдържа изказванията на участниците в състоялия се на 30 март 2009 г. колоквиум посветен на 130-та годишнина от приемането на Търновската конституция, организиран съвместно от белгийския Сенат и от българското Народно събрание.

На представянето изказвания направиха председателят на белгийския Сенат Арманд Де Декер, сенаторът и почетен професор в Католическия университет в Лувен Франсис Делпере и посланикът на Република България в Кралство Белгия Христо Георгиев.

Книгата, отпечатана на френски, холандски и български език съдържа също така оригиналните версии на първите конституции на двете страни – белгийската от 1831 г. и текста на Търновската конституция от 16 април 1879 г.