Предпочитанията към един или друг сезон издават черти от характера ни

sezoniЛюбителите на есента понякога са романтици, но друг път – стеснителни и непостоянни.
здраве.bg

Всеки човек си има любим сезон. И сезонът, който обичате най-много, според психолозите отразява вашия характер и показва вашата същност.
Отпуснете се и помислете през кой сезон се чувствате най-комфортно и щастливо без да обръщате внимание на недостатъците, които дори и той притежава. Ако вече знаете кой период от годината предпочитате, вижте следващите коментари.

Зима

Хората, които обичат зимата, като правило са индивидуалисти и живеят на принципа на котките – сами за себе си. Често те са затворени, не много общителни, сурови и винаги знаят какво искат. Те преодоляват жизнените трудности със свити устни, много търпеливо и настойчиво.

Този тип хора постигат успех във всичко. По природа са сдържани, не говорят много и не са склонни да показват емоциите си пред хората. Въпреки, че техните чувства са много силни, те се стараят да ги преживяват насаме и да ги пазят в тайна от другите. Също както и своето мнение. Те го изказват само, ако са помолени или ако сметнат, че то трябва да бъде чуто от другите.
Избират приятелите си избират внимателно и затова най-често броят им не е голям. Те ценят приятелството, както и семейството, ако решат да го създадат.

В повечето случаи са материалисти, ценят уюта и комфорта, както своя така и този на хората около себе, за което са готови да направят много.
Не са склонни да прощават предателството и изневярата.

Пролет

Любителите на пролетта имат най-често мек характер и весел нрав. Те са игриви, лекомислени, весели и безгрижни. Рядко се поддават на отчаяние, често са душата на компанията и си падат по авантюрите.

Те рядко са инициатори, но с увлечение и възторг приемат идеите на другите и са готови да участват активно в осъществяването им. Всички ги обичат и им се радват, защото с тях се общува лесно.

Но те не са способни на дълго и предано приятелство, защото то е и отговорност, а тези хора рядко знаят какво е това. Тяхното лекомислие поражда разсеяност, тяхното веселие им позволява да се отнасят с лекота към много важни за другите хора неща. Техният девиз е “Далече от очите, далече от сърцето”.

Те по правило са капризни и егоистични, непосредствени и романтични. Идват и си отиват, когата си искат. Възможно е всеки следващ момент да си отидат и да забравят за вашето съществуване.

Те леко понасят трудностите, защото паметта и преживявянията им са кратки.

Лято

Хорат, които обичат лятото като правило са родени лидери. Ярки индивидуалисти, те са способни да покорят сърцата на хората със своята неудържима енергия. В главата си винаги имат множество идеи, планове и грандиозни мисли.
Другите често им завиждат. От тях излизат добри началници, но на мястото на подчинен не им е уютно.

Художници по натура, те винаги се стараят да изпълнят живота си с разнообразие, в което понякога стигат до крайности.

Те са упорити, често до инат, винаги се стремят да постигнат своето, но въпреки това са готови и на компромис – в разумни според собствените им разбирания граници.

Любителите на лятото са способни на безумна любов. Те са верни и предани. Тежко преживяват раздялата, както и всяка неприятност, но когато си тръгнат, това е завинаги.

Те са меланхолични, романтични, обидчиви и сантиментални. Трудно прощават, мразят лъжата. Праволинейни и открити, те са добри приятели и спътници в живота.

Есен

Любителите й са безнадеждни романтици. В действителност това не винаги е така: есента обичат също и стеснителните, затворените и неуверени в себе си хора със слаба нервна система, склонни към депресия и потиснато настроение. Характерът им е променлив като времето през този сезон. Настроението им често се променя много бързо – от прекрасно до мрачно-раздразнително без видима причина.

Тези хора обичат спокойствието и уединението. Рядко изпитват нужда от общество и общуване. Имат малко приятели, трудно се разбират с нови хора, много рядко се запознават сами. Не се стараят да играят главна роля в отношенията.
Поради природната си сдържаност, скованост и неувереност в себе си, те са с по-слаба воля и затова са склонни да злоупотребяват с алкохол, цигари, дори наркотици.

Но има и други случаи, когато тези хора поради своите качества се отличават с нестандартното си поведение или начин на живот – в обществото могат да се държат предизвикателно или да имат много, но кратки любовни забежки. Сред любителите на есента има много творци

здраве.bg