Ремонтни дейности у дома

Практични съвети за всеки отговорен собственик

Практични съвети за всеки отговорен собственик

  1. Капеща тоалетна

Ако сте забелязали какво се случва с ледената напитка в горещ летен ден, ще имате представа защо тоалетното казанче е потно. Когато топъл, влажен въздух удря студена повърхност, образува конденз. Капе от тоалетното казанче, а тази влага може да попие в пода влажна в продължение на дни дори да го увреди. За да предотвратите това, можете да започнете с прости, евтини поправки, които могат да помогнат или бързо напред към по-скъпи, но по-сигурни решения.

Можете да сложите тава под тоалетното казанче, за да капе в нея излишната влага. Тя не е много привлекателна и ще трябва да се изпразва и почиства редовно. Променете навиците си, ако членовете на семейството ви сътрудничат, може да сте в състояние да излекувате сълзящата тоалетна, без да харчите пари.

Не използвайте много гореща вода за къпане. Оставяйте вратата открехната, така че вентилаторът уравновесява влажността с останалата част на къщата, докато се изпари влагат от душа. Не отваряйте прозореца на банята в горещите, влажни дни. Пускайте климатика вместо това.

  1. Ремонт на прозорците

Когато се поддържат, дървените прозорци могат да траят 100 или повече години. Ако останат небоядисани, те бързо се разграждат. Въпреки това, дори и след години на пренебрегване, щетите често са повърхностни. Няма нужда да се предположи, че прозорецът трябва да бъде поправен. Местата изгнило дърво могат да бъдат подновени с проникваща епоксидна течност. Попълнете дупки в первазите и крилата с епоксидна замазка – тя се нанася лесно и може да се боядисва.

Прозорци от винил, фибростъкло и алуминий ще изтраят най-малко 20 години. За съжаление, уплътненията, които са поставени на прозоречните крила не са с една и съща продължителност на живота. Ремонтирайте дупките и малките разкъсвания чрез сваляне на крилото и прилагане силиконов уплътнител на мястото на повредата. За подмяна на уплътненията, се свържете с производителя на прозореца или специален доставчик за подмяна. Ремонтирайте хлабавите алуминиеви крила чрез затягане на винтовете в ъглите.

Ако се наложи по- значителен ремонт в дома, започнете първо с отстраняването на старите, повредени части от интериора. В случай, че има повече боклук, потърсете фирма за извозване на мебели или такава за почистване на строителни отпадъци. Така ще си спестите съсипване на собствения автомобил и търсене на подходящо място за оставянето им.