Правителството ще отпусне 800 хил. лв.

vikКабинетът ще отпусне 800 хил. лв. за приключване на проекта за реконструкция на водопроводната и канализационната система на Благоевград. Това каза премиерът Бойко Борисов, който се запозна на място с изпълнението на проекта, финансиран със средства от държавния бюджет. В края на август т.г. Министерството на регионалното развитие и благоустройството замрази работата по проекта с цел оптимизиране на разходите.

Предишният кабинет е сключил договор за 3 млн. лв. по проекта, като 90 на сто от сумата е била отпусната, а останалите средства не са използвани по предназначение, констатира министър-председателят. „Не идвам да критикувам, а да реша проблема. Прокурорите ще си свършат работата”, коментира той. По думите му, цените на предложенията за реконструкцията на  водопроводната и канализационната система в града са били умишлено занижени, за да бъдат отстранени някои от фирмите, участнички в конкурса.

Премиерът лично огледа ул. „Славянска”, която е в окаяно състояние. Той увери кмета Костадин Паскалев, че останалите средства за завършване на проекта ще бъдат отпуснати веднага след като приключат ремонтните дейности на посетената от него улица.