Правителственият “Фалкон” ще транспортира от Индия заболял полицейски служител

Заместник министър Веселин Вучков замина за Делхи заедно с медицински екип от ВМА

След като министър-председателят Бойко Борисов разпореди правителственият „Фалкон” да транспортира от Индия до България заболял полицейски служител, днес заместник министърът на вътрешните работи Веселин Вучков и медицински екип от ВМА заминаха за Делхи. Те ще придружат до България и ще окажат помощ на Филип Филев от Областната дирекция на МВР – Варна, който е в Делхи на тримесечно обучение по програма на индийското правителство. Темата на курса е „Пръстови отпечатъци и компютри”. В края на февруари здравословното му състояние рязко се е влошило и той е бил приет по спешност в болница. След проведеното лечение показателите му са стабилни, но е необходимо възстановяване с физиотерапия.
Предвид състоянието на г-н Филев и необходимостта от транспортирането му със специален полет и придружаване от медицинско лице, по предложение на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов премиерът разпореди полетът да бъде извършен от правителствения „Фалкон”, като разходите са за сметка на Министерския съвет.
Последващото лечение ще бъде извършено във Военномедицинска академия. Полицейският служител е 38-годишен, работи в системата на МВР от 12 години.