Правилно отслабване

Отслабването, е една много деликатна тема, от която се вълнуват почти всички хора по света. В интернет има изключително много материали свързани с темата – тренировки, диети, режими, хапчета и всичко останало. При положение, обаче, че сте пробвали абсолютно всичко и въпреки това отново не сте постигнали желаните резултати или пък за много кратко време сте си върнали старите килограми, то значи със сигурност бъркате някъде. Причината за това може да се крие в много фактори – неправилно трениране, неправилно хранене или просто хранителния режим и тренировъчна програма, на която сте се подложили не са подходящи за Вашия организъм.

Затова най-добрия вариант, е да си наемете личен фитнес треньор, който да Ви изготви специална програма и хранителен режим, която да бъде съобразена с целите и организма Ви. При положение, че не можете да отделите средства за наемането на личен треньор, то ето няколко прости правила, които ако спазвате стриктно със сигурност бихте постигнали желаните резултати.

На първо време трябва да отбележим, че нормалната загуба на тегло, е около килограм-килограм и половина на седмица. Всяка останала рязка загуба на килограми, която, е по-голяма от тези килограми, е вредна за здравето и може да доведе до проблеми със стомашно-чревния тракт. Освен това при рязкото отслабване, в 90 процента от случаите се наблюдава така наречения „йо-йо” ефект.

Една от ключовите стъпки към постигането на желаните резултати се крие в ограничаването на вредните храни. Повтарям – ОГРАНИЧАВАНЕТО, тъй като ако решите тотално да се откажете от сладкото и всички останали вредни храни и да не поемате въглехидрати след 6 часа, то начинанието Ви, е обречено на провал. Не отричам, че това, е невъзможно, но за него ще Ви трябва желязна воля, желание и упоритост, за да го направите, а щом имате проблеми с теглото значи имате слабост към вредните храни и по-добрия вариант, е да ги ограничите до миниум, отколкото да подлагате психиката и тялото си на подобни мъчения. Повярвайте ми няма как да издържите цяла година или повече, без да вкусите от любимия си шоколад, пица или друго „вредно” изкушение.

Втората стъпка към красивата фигура са правилните тренировки. Нашият съвет, е тук да се посъветвате със специалист, който да Ви изготви специална програма, която, е подходяща за целите Ви. Особено, ако сте стъпвали във фитнес залата едва 2-3 пъти, то, е задължително да се възползвате от услугите на инструктор, който да Ви покаже как се изпълняват правилно упражненията и като цяло да Ви въведе в обстановката. Все пак в интернет има десетки примерни програми, които биха Ви свършили работа, но никой, обаче няма да Ви гарантира, че ще постигнете желания резултат. Тренировките за отслабване са тежки, тъй като тяхната цел, е да се изгорят повече калории, за да се стимулира изгарянето на мазнините в тялото, а и все пак хората ненапразно са казали „Трай бабо за хубост”.

Така, че, ако искате да постигнете желаната фигура, без да се подлагате на болезнени диети, то хранете се често и по-малко, ограничавайте вредните храни, яжте повече зеленчуци, тъй като те спомагат за храносмилането, тренирайте редовно и рано или късно резултатите ще бъдат на лице.