Правилата на Армани

Елегантността и успехът на един мъж зависят изключително от това, дали спазва точно определени правила, свързани с неговия външен вид.

Така твърди безспорният експерт по стил Джорджо Армани. Той е продиктувал 21 правила, свързани както с обувките, така и с парфюма на мъжа.

Нека да видим какъв е така наречения шифър на Джорджо Армани:

1. Чифт евтини обувки са само привидно икономисани пари. Никога не се скъпете: обувките са базата в гардероба.

2. Равновесието между работата и свободното време е ключът на щастието. Посветих целия си живот на работата, ако можех да започна отново, не бих го направил.

3. Черното и морскосиньото са цветовете, които най-много изтъняват фигурата.

4. Никога не преувеличавайте в стила: най-елегантните мъже са онези, които изглежда, че полагат най-малко усилия за това.

5. Ако се занимавате със спорт и имате доста мускули, не подценявайте ушитите по мярка костюми. Това го научих, след като облякох момчетата от клуба „Челси“.

6. Казват, че изглеждам с 20 години по-млад. Това е генетична заложеност, но си помагам с добри навици: никога не си лягам много късно, никога не прекалявам с пиенето, не пуша.

7. Не може винаги да имаш това, което искаш, пееше Мик Джагър. Приеми се така, както си и се опитай да се подобриш.

8. Един мъж е секси, когато вярва в това. Това е по-скоро ментално, отколкото физическо състояние.

9. Правя гимнастика по един час дневно. Физическите упражнения дават добро настроение, помагат да се концентрирате и да се чувствате добре.

10. Някои мъжки модели живеят дълго във времето: Кари Грант е елегантен и когато тича по полето, преследван от самолет. Същото важи и за приятеля ми Джордж Клуни, който е елегантен без никакво усилие.

11. Едно добре скроено сако е основата за мъжкия гардероб: един път, щом изберете хубаво сако, останалото идва от само себе си.

12. Хубавите дрехи подобряват вашето изпълнение. Обличам отбора по ръгби на Ръсел Кроу „Rabbitohs“, който пак започна да побеждава.

13. Никога не сe чувствайте в плен на един етикет.

14. Знайте повече от това, което мислите и ще можете да направите повече от онова , което си мислите. Не се подценявайте.

15. Тъмният костюм е униформа за всякакви случаи: едно клише, но стои добре на всички.

16. Избирайте естествените и избягвайте крещящите цветове.

17. Обръщайте внимание на часовника, говори много за вашата личност.

18. Обръщайте внимание на парфюма, той е отличителен белег.

19. Бъдете смел с убежденията си.

20. Стилът „гръндж“ за мен беше страдание. Елегантността е ключът за постигането на имидж без време.

21. Няма да успея да убедя Сaмюъл Джаксън да остави шапката си вкъщи. /ProntoSofia