По-малко налози за младежите с фирми

pari2-1Младите бизнесмени да имат данъчни облекчения при откриване на фирми, предлага МОМН. Това е записано в проекта на национална стратегия за младежта, която трябва да бъде одобрена от кабинета и парламента. В него се предвижда по-ниски налози да плащат и младите семейства, теглили кредит за дом или живеещи под наем.
Предлага се още хората под 35, които откриват фирма в областта на високите технологии, да получават безвъзмездна помощ от държавата. Има и идея държавата в партньорство с частници да строи по-евтини домове преференциално за млади семейства. Те ще се ползват с предимство и при настаняване в общински и държавни жилища.
У нас вече са се появили потомствени безработни в средите на ромите, се посочва в доклада. Това са млади хора, чиито родители никога не са работили, а и самите те не са се трудили през живота си. 8 на сто от младежите пък мислят за емиграция. За разлика от времето преди 10 години сега за бягство от страната се готвят не „мозъците“, а нискоквалифицираните хора, които не могат да си намерят работа у нас.
Стела Стоянова

в-к Стандарт