По време на специализирана полицейска операция служители от сектор “Наркотици” при СДВР спрели за проверка лек автомобил

По време на специализирана полицейска операция служители от сектор “Наркотици” при СДВР спрели за проверка лек автомобил“Фолксваген Голф”, управляван от Т.В./33г./. В колата пътувал и 29-годишният А.Я.. Последвала проверка в голфа, откъдето е иззет найлонов плик с марихуана, а при обиск в пътника– хартиено пликче с амфетамин. При претърсване в жилището, обитавано от Т.В., полицаите намерили още 14 дози с марихуана. Образувано е досъдебно производство. На задържаните е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок от 72 часа.
Кражба на 3000 лева от задната седалка на автомобил, докато собственикът сменял спукана гума, разкрили криминалисти на Първо РУМВР. След подадената му жалба, криминалистите се заели със случая и за броени дни полицаите влезли в следите на извършителя Н.Д./50г./, криминално проявен с регистрации за кражби. Наложена му е мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок от 72 часа.