Почистване на помещение след ремонт или след освежаване на дома

Покупката на нов дом от първичния пазар е истински празник за всеки. И работата не е само в предвидените очаквания на завършване на строителния етап (разбираемо е, че при покупка на дом от вторичния пазар чрез агенция за недвижими имоти става бързо). Тук не става въпрос само за стойността на дома, която имаше моменти да расте неимоверно много и претърпя всички колебания на лева, долара и еврото, не само и стойността на ремонта – сега ние ще поговорим за друг момент – генерално почистване на дома, след проведен капитален ремонт.

Такива грандиозни ремонти в дома се извършват с помощта на няколко фирми от които всяка сама по себеси има отговорност за изпълнението на проекта. Така например първият екип който трябва да започне работа в жилището е фирма за почистване на апартаменти с мебели и едри отпадъци.  При капитален ремонт има голямо замърсяване, дори да заставим строителите да съблюдават елементарен порядък пак ще се наложи да се почисти всичко до блясък. В такъв случай последната фирма която работи в жилището пак трябва да е за почистване но този път с инструменти за финно почистване на прах и миене на стъкла. Когато прекараш палец по стъкления плафон, то веднага се вижда, колко прах има по-него и част от строителните материали останали по цялата повърхност. Препоръчително е да се поръча монтаж на цялото електрооборудване на строителите, разбира се, ако имат такава квалификация. Тогава вие „сваляте“ от себе си грижата по висящия полилей и др. Това ни е първия дом и може да решим сами да се справим с почистването, като «основен удар» ще поеме жената в семейството, но и другите членове на семейството могат да помогнат. Но, като се има предвид, че всеки квадратен метър от плочките трябва да се мие по 5-6 пъти, като всеки път кърпата ще се замърсява. Разбира се, при премахването на праха, всичко това вие го дишате всичко това. Даже паркета, който ще измиете по «палубен способ», ще се наложи да го минавате по няколко пъти.

Това е добър вариант при условие, че съпругата е «опитна чистачка», но препоръчително е да се обърнем към професионалистите – защото те мият със специални приспособления и препарати. И действително, когато възложите почистването на клинингова компания ще забележите инструментите, с които са оборудвани. И химичните миещи препарати, които използват те са предназначени за професионално почистване. Това, което вие ще търкате в продължение на 10 минути, за да премахнете от повърхността, то професионалистите ще се справят на минутата, като предварително ще нанесат съответственото миещо средство отговарящо на това замърсяване. Защото те използват специални миещи средства, които чистят ефективно, но са достъпни само за професионалните почистващи фирми. От резултатите вие ще останете изцяло доволни, като в края на краищата вашето време и здраве също струва пари. Затова понякога е логично да се заплати разумна сума на  професионалисти, за да използвате вашето време и сили за нещо по-съзидателно.