Почистване на ламинат в София

Една модерна и много предпочитана подова настилка – ламинат. Решили сте и вашия дом да застелете с него или вече от години го имате, но поддръжката му с времето налага все по-сериозни мерки. Красотата, блясъка и безупречната чистотата на ламинираната подова настилка са част от комфорт на дома, наред с това те допринасят много за цялостната визия. Чистенето на новия ламиниран паркет налага да започнете от самото начало с хигиената, защото натрупването на прах, петна, надраскванията водят до занемаряване, а то определено ще развали добрата му визия.

За почистване на ламината се налага поне един път седмично забърсване на прахта и събиране на попадналите по-едри частици като камъчета от обувки, трохи от храната и други. Те могат да надраскат повърхността, а в цепнатините да се наслоят пластове мръсотия. Обирането на прахта от ламината се извършва с прахосмукачка и моп за сухо почистване.
В зависимост от различните материали и това, че днес ламинираните паркети съществуват в многообразни форми, дебелини, покрития и материали те налагат използване на различни препарати. Разбира се съществуват специални, които е препоръчително да бъдат използвани, но дори да не са най-скъпите и професионални, то леко киселинният препарат за почистване на ламинат ще върши идеална работа. Леката киселинност в препарата за почистване на ламинирания паркет ще спомогне за отстраняване на по-упорити петна от мазнина, захабяване, следи от вода и ще запази естествения вид на повърхността.

При измиване на пода с бърсалка, тя трябва периодично да се изплаква в разтвор с вода, да се изцежда и след това отново да се забърсва. Техниката предотвратява захабяване с времето. Препаратите за полиране на мебели и дървесина не са най-подходящите за чистене на ламинирания паркет. Мазните им частици оставят следи по пода, а те привличат повече прах и могат да предизвикат подхлъзване по гладката повърхност. В общи линии това са само част от малките техники и трикове за съхраняване чистотата на ламината. Ежеседмичното хигиенизиране ще допринесе за запазване на живота и красотата му, а един два пъти годишно може да си позволите и професионално почистване от фирма за домове. С такава услуга ще имате гарантирано чист, уютен и комфортен дом с идеално чист ламинат.