Почистване на клошарско жилище и някои любопитни факти за бедните квартали по света

Почистване на клошарско жилище и някои любопитни факти за бедните квартали по света

Днес ще поговорим за някои любопитни факти за бедните квартали по света, както и как може да наемете услуги за почистване на клошарско жилище.

Топ факти за бедните квартали по света

Ще останете изумени, колко разнообразен е животът на нашата планета. Тук ще ви представим бедните квартали на света и някои други интересни неща. Научете за тях в следващите редове:

1. Ужасен живот в Канада Реал Мадрид

Канада Real Galiana – беден квартал в Мадрид с 30 000 жители. Истински „град в града“ със своите 2000 жилища, Canada Real не е обикновен беден квартал. Мъжете работят, предимно в строителството, а децата ходят на училище.

Някои къщи са истински вили, с тревни площи и сателитни чинии. Всички те крадат вода и ток. Земята, върху която са построени сградите в този импровизиран квартал, принадлежи на град Мадрид. Общината иска да събори къщите и да освободи терена за други проекти.

2. Колониас, Тексас / окръг Хидалго, Ню Мексико

Около 500 000 души живеят на границата между Тексас и Мексико в общ бедняшки квартал, наречен Colonias. Те са испанци – тоест американци, чийто роден език е испанският. Поради това повечето от хората, живеещи в тази общност, са без документи, което прави невъзможно наемането им на работа. Жителите на Colonias изкарват прехраната си, като работят във ферми или в строителството. Стандартът на живот тук очевидно е ужасен. Повечето хора са принудени да живеят без електричество и течаща вода. Правителството на САЩ поема отговорност за защитата на общността, но тежестта е твърде голяма за незабавна промяна.

3.  Бедняшкият квартал Mahwa Aser, Йемен

Разположен е близо до столицата на Йемен Махва Асер, това е едно от най-опасните места за живеене в Йемен. Тук живеят 17 000 души „Ахдам“, потомци на африкански предци. Били са им отказани всички права и признание от правителството, включително правото на глас. Разбира се тук няма инфраструктура, няма електричество и чиста вода, няма канализация. Просията или чистенето на улиците са единствените налични работни места. За съжаление правителството на Йемен не проявява интерес към подобряването живота на тези хора.

4. Градът на мъртвите в Кайро

Научете и за услуги по: Почистване на клошарско жилище, които ще ви избавят от мръсотията, хаоса и опасността от болести. С тях ще спестите време и ресурс.

Трудно е да си представим по-зловещо жилище от тези, които срещаме в ел-Арафа. Разпростиращо се на площ от няколко километра, в покрайнините на египетската столица, „Градът на мъртвите“ е старо ислямско гробище, което служи за подслон на няколкостотин хиляди души. Много от тези, които живеят тук, се смятат за късметлии, предвид събитията, които се случват в Кайро. В допълнение, столицата на Египет е изправена пред липса на подходящи жилищни пространства в условията на демографски растеж, ставайки непривлекателна за онези, които са достатъчно бедни, за да приемат подслон в ел-Арафа.

5. Бедността на квартала Cage & Coffin в Хонконг, Китай

Къщите на някои хора всъщност са клетки, струпани в сърцето на Хонконг. Те живеят тук години наред, без покрив над главите си и без уединение. Наричат ??ги още бедняшки ковчези, защото някои хора живеят в кухи пространства в стената. Изключително жалко е, че в разгара на икономическия бум някои успяват да съберат милиони, а други водят ужасен живот. Проучване изчислява, че двадесет хиляди души живеят в тези ужасни условия в град Хонг Конг.

Това са само малка част от най-занемарените кътчета на планетата и факти за бедните квартали по света, където живеят хора и семейства. Винаги има още какво да се научи и как биха могли да се избегнат подобни абцеси.

Източник: EVRO.CENTER