Последният рокер

Скоро най-младият „камък“ вероятно ще се търкаля сам. Rolling Stones заплашиха, че ще изгонят китариста Рон Ууд. Дали действително е вече крайно време за тази санкция? Всичко е въпрос на гледна точка…Той разпиваше с Джеф Бек и се маскираше до неузнаваемост заедно с Род Стюарт. Преодоля детството в маргиналните пояси и в продължение на почти 20 години оцеля като дребен служител на великата рок-банда. Тъй като 62-годишният Рон Ууд все още консумира старата рокeрска дажба от две бутилки водка на ден,  Мик Джагър, Кийт Ричардс и Чарли Уотс искат да изкарат своето, за кой ли вече път, последно световно турне без своя най-млад съотборник. Ако Рони не остави чашата, щели да търсят негов заместник.

Без рускиня може, но без руска водка – не!

Рон Ууд, син на ромско семейство, роден в Лондон, става през 1993 година постоянна величина в Rolling Stones. В музикален аспект обаче той винаги остава в сянката на своя по-изпечен в къркането колега Кийт Ричардс.

Едва любовната афера с 21-годишната рускиня Екатерина Иванова издига художника-любител до медийна звезда. Рони напуска съпругата си, започва отново да консумира кокаин и се отдава на своята стара любов – водката. В началото на декември в пиянско умопомрачение пребива руската си любовница. След като излиза от затвора, Рон Ууд се разделя с рускинята, но не и с руската водка.

Never try to change me

„Никога не се опитвайте да ме променяте” – пее той през 60-те години, когато колегата му Кийт Ричардс с лекота издържа на ежедневната алкохолна диета. Сега нещата изглеждат другояче. На 64-ия си рожден ден Кийт Ричардс получи за подарък био-алкохолна напитка. Оттогава Рони е последният рокeр в легендарната група./deutsche welle/