Посланик Пламен Грозданов участва в празника Тържество на Православието

На 21 февруари 2010 г., патриархът на Москва и цяла Русия Кирил отбеляза с тържествена света литургия в катедралния храм на Руската православна църква (РПЦ) „Христос Спасител” празника Тържество на Православието.

На 21 февруари 2010 г., патриархът на Москва и цяла Русия Кирил отбеляза с тържествена света литургия в катедралния храм на Руската православна църква (РПЦ) „Христос Спасител” празника Тържество на Православието. Църковният празник се отбелязва за втора поредна година по този тържествен начин. Като почетни гости, по време на светата литургия присъстваха посланиците на страните с преобладаващо православно вероизповедание, а също така и посланиците на страните, където православната религия е обявена за официална. Сред тях бяха извънредните и пълномощни посланици в Руската Федерация на: Република България, Република Гърция, Република Сърбия, Република Кипър, Украйна, Република Молдова, Босна и Херцеговина и Румъния.

След светата литургия патриарх Кирил даде тържествен обяд, на който присъстваха представители на висшето духовенство на РПЦ, на Йерусалимския Патриархат, Гръцката, Сръбската и Финландската православни църкви.

От името на присъстващите посланици, с приветствие към патриарх Кирил се обърна извънредният и пълномощен посланик на Република България в Руската Федерация Пламен Грозданов.