Посегнаха на Борисовката

boiko2-1 (3)Благоевград. Нагли крадци посегнаха на ракията „Борисовка“. Ударът беше извършен в петричкото село Капатово, което нашумя с кървавото си писмо до Бойко Борисов. 
В знак на признателност, че министър-председателят помогна акцизът за огнената вода по селските казани да не се вдига, местните хора единодушно решиха да кръстят домашарката си на негово име. „Сигурно затова веднага започнаха да ни наобикалят разбойници и да ни посягат на най-скъпото. Нищо чудно да се опитват да я продадат някъде на по-висока цена, защото това не е просто пукница, а „премиерска“ ракия, казват с усмивка зевзеците в Капатово. Преди няколко дни стопанинът Георги Кючуков заварил опразнено мазето си. 
Там пенсионерът бил скътал 120 л от току-що сварената домашна ракия. Бил я разпределил поравно за тримата си синове и за себе си. Във фаталната нощ обаче стопанинът забравил да заключи катинара на избата си. „Човекът се вайкаше, че са го оставили без домашарка през зимата. Апашите дори задигнали и десетте литра, които му били останали от миналата година. Предупредих всички, ако трябва, да слагат по два ключа на мазетата си, за да не „изгорят“ и те, че явно интереса към ракийката ни го има, особено сред крадците“, сподели кметът на селото Огнян Куков.
Владимир Симеонов

в-к Стандарт