Поредна полицейска операция на територията на столицата

Съставени са 6 акта за неправилно паркиране и са наложени 32 глоби по фиш; принудително са репатрирани 21 автомобила; задържан е непълнолетен за притежаване на оръжие

Служители на СДВР предприеха тази нощ специализирана полицейска операция за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления. Акцията е била насочена и към установяване на криминално проявени и обявени за общодържавно издирване, както и на непридружени малолетни и непълнолетни на обществени места след 22 часа.
Общо 37 служители на реда са предприели проверки на територията на четири  управления – Второ, Трето, четвърто и Девето. Проверени са 34  обекта – 10 питейни и увеселителни заведения,  а също и уязвими места, където се събират известни на органите на реда. В проверените заведения не са установени нарушения по отношение на разрешителния режим на работа, охраната и спазване на работното време.
В хода на операцията са проверени 68 човека, от тях – 5-ма от криминалния контингент, които са доведени в районните управления.
При извършените проверки на увеселителните заведения, след 22 часа са установени четирима  непълнолетни, които също са доведени в РУ и предадени на родителите.
По Закона за движение по пътищата са съставени 6 акта за неправилно паркиране и са наложени 32 глоби по фиш. Принудително са репатрирани 21 автомобила, 3 от тях от територията на Студентски град и 17 от централната градска част.

В хода на операцията е получен сигнал от охраната на дискотека в района на Четвърто РУМВР за клиентка, която опитала да внесе в дамската си чанта огнестрелно оръжие. По-късно посетителката пояснила пред полицаите, че оръжието е собственост на неин познат /17г./. Двамата са доведени в районното управление за изясняване на случая. Изяснено е, че оръжието е преработен в боен газов пистолет. Задържан за 24 часа е собственикът му, известен на органите на реда за нанасяне на средна и тежка телесна повреда, за хулиганство и притежаване на наркотици.и По случая е образувано дознание.