Положителни и отрицателни черти – Зодия Телец

Телецът е миролюбив човек и в наше време той е пример за добродетел. Благодарение на умението да концентрира енергията си върху едно занимание, Телецът лесно постига успех. Той преуспява в делата, които изискват време и упорство. Телците могат да имат и някакви търговски идеи. Веднъж оженил се, Телецът рядко се развежда. Той е верен докрай, ако не сексуално — духовно. Мъжете могат смело да се женят за жени Телци, те ще бъдат силни, благородни, с практически съвети ще поддържат делата на мъжа.

Желаещи да плувате по гладките вълни на Венера, качвайте се на кораба «Телец» — никакви неспокойни въл­ни! Венера е богиня, която кара момичетата да се влюбват, а момчетата да се катерят по осветените от Луната балко­ни и да пеят страстни серенади. Тя прави хората, родени под знака на Телеца най-подходящите за любовен роман и съпружество. Те са много търсени в тази област.

Упорство, безразличие, егоизъм — ето с какво може да се започне, но основният недостатък на Телеца е гледането през пръсти на своите слабости, поощряването им. Друг недостатък е тяхната свръхвнимателност. Ако нещо не му се отдава на Телеца, това идва от неувереността му и неу­мението да се възползва от случая.

В личните отношения го подвежда неспособността да съединява секса с емоциите. Хората от тази зодия тряб­ва поне да си измислят духовни стремежи, да се престорят, ако не за себе си, поне за своя партньор, за да запази от­ношенията си с него. Жените обича да поприказват, даже и празни приказки, а мъжете, макар и рядко — да ги слушат.

Мъжете Телци обичат ласкателството и техните партньори трябва да имат предвид това.

Телците трябва да изслушват критиката по свой адрес и след това да се опитат да изменят нещата, а не на инат да продължават със старите привички.