Полиция прекрати нелегални гонки на трасето за F1 в Германия

f1В неделя полицията на град Хокенхайм прекрати нелегални автомобилни гонки, които са се правили през нощта на легендарната писта Хокенхаймринг, приемаща състезания от Формула 1. В операцията са взели участие над 50 офицера, които са задържали около 100 човека с 43 автомобила.

По данни на полицията, участниците в нелегалните надпревари са се договаряли за тях през интернет. След това са се срещали на един от близките паркинги и организирано са влизали в трасето!? Как колоната от 43 автомобила е успяла да проникне незабелязано на пистата предстои да се уточни. Според полицаите тези състезания са се устройвали там редовно.

В резултат на полицейската операция всички участници в нелегалното състезание са отнесли глоби за сериозни суми. Трябва да се отбележи, че това фактически е първият случай на подобни нелегални прояви, който се провежда на истинска писта, която по принцип е затворена за нормалните автомобилисти, освен ако не са си платили сериозен наем и не си пробват автомобилите под вещия надзор на персонала на пистата.

авто прес