Полицейска операция за проверка на заведения в столицата

Репатрирани са 22 неправилно паркирани автомобила

Специализирана полицейска операция за проверка на питейни и увеселителни заведения на територията на столицата е проведена тази нощ. Цел на полицейските действия – проверка на самоличността на посетителите за установяване на криминално проявени, непълнолетни, проституиращи, разпространители на наркотични вещества и обявени за издирване. Във връзка с изпълнение на разпоредбите по ЗДвП са проверявани и автомобилите, паркирани близо до обектите. Предмет на проверката е било и спазването на режима на работа и работното време в посочените заведения, начина на охрана и пропускателен режим.
В операцията са участвали служители от Първо, Трето, Четвърто, Пето и Седмо столични районни управления “Полиция”, от секторите “Криминална и ”Икономическа” полиция, Отдел “Пътна полиция”-СДВР и служители на Столичната дирекия “Пожарна безопасност и спасяване”.
В хода на полицейската операция са проверени клуб на бул. “Княгиня Мария Луиза”; две дискотеки – в един от подлезите край НДК и на територията на Осмо РУП; 7 кафенета и бистра; три игрални зали, хотел, 7 училища и прилежащите им територии.
Проверени са общо 54-ма. Сред тях не са установени обявени за издирване или без документи за самоличност. Проведени са и четирима непълнолетни без възрастен придружител, които не са представили лични карти. Те са отведени в Пето РУП са установяване на самоличност, по-късно са предадени на родители.
При проверките са установени 22 неправилно паркирани автомобила, 16 от които – на територията на Студентски град, 4 – в централната градска част и 6 – пред клуба на “Мария Луиза”. Колите са репатрирани на наказателен паркинг. На 14 от водачите са наложени глоби по фиш.