Полицейска операция в столицата

Проверени са питейни и увеселителни заведения

От 22 часа снощи до днес рано сутринта полицейски екипи от СДВР са предприели проверки на питейни и увеселителни заведения на територията на столицата. Целта –  установяване сред посетителите на лица с криминални прояви, на разпространители на наркотични вещества и обявени за издирване. По ЗДвП са проверявани и паркираните близо до обектите автомобили. Екипите са следили и за спазването на режима на работа и работното време, начина на охрана и пропускателния режим.
В операцията са участвали  общо 52 служители от Второ, Четвърто, Шесто, Седмо и Осмо РУ-СДВР, които са посетили 34 заведения, районите на 7 столични училища,  5 уязвими места и 7 МПС, а също междублокови пространства, паркинги и територии около хипермаркети.
От общо 108 проверени, са установени 11 криминално проявени. В районните управления са задържани двама – извършител на кражба и обявен на национално издирване.
В хода на операцията служители на Седмо РУ спрели лека кола “Мерцедес” /софийска регистрация/, управлявана от Д.С. /41г./ известен на МВР и осъждан. Проверката установила, че мерцедесът е обявен за издирване по преписка за кражба на строителни машини и материали от  обект в жк. “Младост-1”. Шофьорът е задържан за 24 часа в Седмо РУ.
Криминално проявеният Т.Т./33г./ е открит в ресторант на бул. “Цар Борис III” от служители на Шесто РУ. За врачанина е установено, че е обявен за общодържавно издирване и той е задържан.
От кафе-аператив в с. Казичене служители на Осмо РУ установили, че в обекта липсват документи, регламентиращи търговската дейност. С протокол за доброволно предаване са иззети 11 бутилки от различни марки алкохол с бандероли с изтекъл срок на валидност.