Полицай Филип Филев се възстановява бързо

В това се увериха министър Цветанов и зам.-министър Вучков, които днес бяха при него в болницата

Днес министър Цветан Цветанов и зам.-министър Веселин Вучков посетиха полицай Филип Филев, който е поверен на грижите на медицински екип във ВМА. Те се увериха, че състоянието на нашия колега се подобрява и той се възстановява бързо.
На 22 май, по предложение на вицепремиера Цветан Цветанов и с разпореждане на премиера Бойко Борисов, в Филев бе транспортиран от Индия с правителствения самолет “Фалкон”.  Той бе придружаван от зам.-министър Вучков. По време на полета, продължил близо 11 часа,  съпровождащият медицински екип на Военномедицинска академия осигури пълен медицински контрол на болния и е бе в готовност за реанимация във всеки един момент. Специализираният авиомедицински екип от подполковник д-р Емил Кържин и медицинската сестра сержант Мария Борисова  се грижиха за поддържане на жизнените функции на Филип Филев.
След приемането му във ВМА бе извършен обстоен преглед на болния, изследвания и консултации и бе предприета адекватна терапия. След изписването му от болницата нашият колега ще бъде настанен в санаториума на МВР в Банкя, за да възстанови напълно силите си и да се върне на работа.