Победители във футболния турнир на Националната кампания „Аз обичам спорта” станаха спортуващите деца на Стара Загора

С много радост и еуфория завърши футболният турнир на Колодрума в Стара Загора. Националната кампания на МФВС и БСТ „Аз обичам спорта” показа, че когато на едно място се поставят при равни условия деца от различни социални групи, те не само се обединяват, социализират и сприятеляват, но и заедно могат да отстояват една обща цел – спортната победа.

Във футболния турнир участваха възпитаниците на домовете за деца, лишени от родителска грижа „Мария Терезия”, „Българка”, „Теофано Попова” и учениците от спортното училище „Тодор Каблешков”. 70 деца бяха разпределени в 8 смесени отбора по 4 състава в две възрастови групи /6-7 клас и 8-10 клас/. Мачовете се играха едновременно на две игрища, всеки срещу всеки, а победител в крайна сметка бе СПОРТЪТ.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков награди с медали и купи призьорите като им пожела постоянство в спорта.

„Изключително съм щастлив, че вие, мили деца, вложихте много старание и спортсменски дух в днешното съревнование и станахте част от кампанията „Аз обичам спорта”. Сигурен съм, че днес създадохте приятелства за цял живот, които ще ви стимулират и в бъдеще да играете заедно на спортните площадки”, каза Свилен Нейков.

Министърът удостои кмета Светлин Танчев с почетен плакет за принос в развитието на физическото възпитание и спорта. Той подчерта, че българските спортни федерации са номинирали града под липите сред 8-те общини, които поставят спортната дейност сред своите приоритети.

Свилен Нейков връчи на спортното училище и домовете за деца, лишени от родителска грижа грамоти за активно включване в кампанията на МФВС и БСТ „Аз обичам спорта”. Той им предостави баскетболни, футболни и волейболни топки, за да поощряват спортните заложби на своите възпитаници.

Истинска сензация сред децата, дошли от близките училища до Колодрума, предизвикаха картичките с талисманчето на кампанията – Здравко. На тях министър Нейков и кметът Светлин Танчев раздадоха десетки автографи.