Плевенски полицаи иззеха 101 кутии цигари от улични търговци на пазарска улица в града

Плевенски полицаи иззеха 101 кутии цигари от улични търговци на пазарска улица в града. Нередовната стока е конфискувана при проведената вчера специализирана полицейска акция на разследващи полицаи, криминалисти от Второ РУМВР и служители от “Икономическа полиция” при ОДМВР–Плевен. Цел на операцията е предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления по линия на нерегламентирана търговска дейност с акцизни стоки без бандерол, с неистински такъв или с изтекъл срок на валидност и без надлежно разрешително за продажба на тютюневи изделия. Нередовната стока е иззета от пет жени и двама мъже от село Буковлък. Предстоят експертизи на конфискуваните цигари. Съставени са протоколи за доброволно предаване. Образувано е досъдебно производство. Материалите са докладвани на прокурор.
21-годишен плевенчанин е задържан с наркотици. На 26 март, около 16 часа, на улица в комплекс “Дружба” при полицейска проверка у младия мъж са намерени три пликчета с канабис.  При последвало претърсване в апартамента на плевенчанина са намерени още 29 пликчета с различна големина и тегло, съдържащи канабис, една електронна преносима везна и преносим компютър. Наркотикът е иззет за експертизи. Иззети са и компютърът и везната. 21-годишният, който е осъждан, е задържан за 72 часа. За престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК е уведомена прокуратурата.
Полицията издирва извършителят на опит за убийство в село Шияково. На 26 март в 21.05 часа в районното управление в Гулянци е получен сигнал, че на улица пред къщата му е прострелян 37-годишен мъж. Той е настанен за лечение в Плевенската болница с огнестрелна рана в главата. Направена му е спешна хирургическа операция, но все още животът му е в опасност. Криминалисти от РУМВР-Гулянци провеждат издирвателни действия за установяването и задържането на стрелеца. Сезирана е прокуратурата.