Пиян и неправоспособен шофьор бе задържан при опит да подкупи полицаи в Стамболийски

Пиян и неправоспособен шофьор бе задържан при опит да подкупи полицаи в Стамболийски. Днес около 1.30 часа, на кръстовището между улиците “Цар Симеон” и “Антим І” полицейски служители спрели за проверка лек автомобил “БМВ”, управляван от Д.Н. /31г./ от Йоаким Груево. Той бил във видимо нетрезво състояние и отказал тест за алкохол. В момента на оформяне на документите, мъжът подхвърлил в служебния автомобил 40 лева. Д.Н. е задържан в ареста на за 24 часа.
Двама мъже бяха заловени, като заподозрени в опит да извършат кражба в Карлово. Вчера, около 23 часа, при рутинна проверка по ул. “Тодор и Ана Пулеви” полицейски служители забелязали двама души да обикалят около магазин за компютри. При проверката у Ю.В. /30г./ от София и М.Д. /40г./ от Разлог били открити много ключове и уред – вероятно за заглушаване на сигнално-охранителна  техника. При огледа по вратата на магазина са били открити механични следи. Мъжете са в ареста на РУ Карлово за 24 часа.
Мъж бе задържан за незаконно изкупуване на скрап. При проверка в с.Кърнаре полицаи заловили Р.С. /20г./ от с.Говедаре да изкупува 600 килограма отпадъци от черни метали на обща стойност 240 лева, без да има разрешително за това. Работата по случая продължава.
Служители на районното управление в Хисаря заловиха трима иманяри. Около 23 часа на черен път между селата Старо Железаре и Паничери бил спрян за проверка джип “Тойота Раф-4” с водач Р.П./36г./ от Хисаря. В колата пътували още неговият съгражданин А.К./37г./ и Р.К./44г./ от Старо Железаре. В джипа полицаите открили 3 детектора за метал и 3 лопати. Установено е, че мъжете са извършвали незаконни теренни проучвания в района между двете села. Те са задържани в ареста за 24 часа.