Петчленна престъпна група е задържана при акция на служители на звено БОП в Силистра

Групата се е занимавала с фалшифициране на банкови карти и производство на наркотици

Специализираната полицейска операция е проведена от служители на териториалното звено БОП в Силистра, под прякото ръководство на прокуратурата. Акцията за неутрализиране на престъпната дейност на групата, занимавала се с фалшифициране на банкови карти и производство на наркотици, е реализирана след продължително наблюдение. В хода на  предприетите процесуално-следствените действия са проверени пет адреса – три в Силистра и два в близкото с. Калипетрово. От там са иззети голямо количество технически приспособления и инструменти за изработване на устройства за манипулиране на бонкомати и фалшифицзиране на банкови карти. Открити са и 10 компютърни конфигурации, в които се съдържали данни за чужди банкови сметки.
В оранжерия в с.Калипетрово, собственост на единият от членовете на групата – К.Н. /39г./, били намерени 35 засадени стръка канабис. В пластмасови кутии са открити други 65 млади растения, подготвяни за разсаждане. Пробата с полеви наркотест е установила наличие на тетрахидроканабинол.
Той и другите четирима участници в престъпната схема – Й.Д./28г./, Я.Й./32г./, А.Д./32г./ и О.Д./34г./са задържани. Всички те са криминално проявени.
Образувано е досъдебно производство по чл. 243 от НК. Работата по разследването и документирането на случая продължава.

Припомняме, че само преди дни при друга акция на силистренските антимафиоти бяха намерени 10 кг сушен канабис и повече от 80 стръка от растението в силистренското село Сърпово.