Петима са задържани при проведена специализирана полицейска операция на територията на столицата

Установени са 9-ма криминално проявени и обявен за общодържавно издирване;

Полицейски операция са проведени в нощта на 19/20 и 20/21 март. В първата са участвали служители на столичното Девето РУМВР и на отдел «Криминална полиция» в СДВР. Целта отново е била установяване на лица от криминалния контингент, установяване на обявени за издирване, непълнолетни посетители на заведения след 22 часа, проституиращи, рапространители на наркотици.  Служителите на реда са изяснявали режима на работа в 30 питейни и увеселителни заведенията, начина на охрана, осъществяването на пропускателния им режим, както и водачите, неправомерно паркирали в близост до заведенията.  По време на операцията столичните полицаи са обходили 17 сборища на лица от криминалния контингент, 17 междублокови пространства, районите на 8 спирки на масовия градски транспорт, 3 интернет клуба.
От общо 176 проверени лица, били засечени 9 криминално проявени, 2- ма без документи за самоличност и мъж, обявен от столичното Второ РУМВР за национално издирване. 16-годишна клиентка на заведение  била установена и предадена на родителите й, а на бащата е съставен акт, защото момичето било без придружител след 22 часа. В районите полицейски управления са задържани за 24 часа петима, проверени са и водачите на 19 автомобила, на които е наложена глоба по фиш по Закона за движение по пътищата.
И при втората операция – 20/21 март са проверени автомобили, паркирани близо до обектите във връзка с изпълняването на разпоредбите на Закона за движение по пътищата. Предмет на проверката е било отново и спазването на режима на работа и работното време, начина на охрана и осъществяването на пропускателен режим. В операцията са участвали общо 18 служители от Четвърто РУ-СДВР, както и служители от отдел “Пътна полиция” – СДВР. В хода на проверките няма задържани и доведени в районните управления лица.
По Закона за движение по пътищата са съставени 10 акта за неправилно паркиране, 2 акта за алкохол и са наложени 2 глоби по фиш за неправилно паркиране. Принудително са репатрирани 19 автомобила, 2 от тях от територията на Студентски град и 17 от централната градска част.