Петима мъже са задържани и уличени в отвличане

policiyaКриминалисти на столичното Първо РУМВР действали по «горещи следи»

Инцидентът е станал вчера към 7.00 часа, когато служител на хотел «Плиска» станал неволен свидетел как пред сградата на хотела петима  натикват в автомобил млад мъж и потеглят в неизвестна посока. Човекът веднага позвънил на телефон 112 и на място пристигнали екипи на столичното Първо РУМВР. Криминалистите извършили оглед, разпитали свидетели на инцидента, скоро изяснили марката и номера на автомобила, който се оказал собственост на гражданин от Севлиево, но предоставен за ползване на негов познат Ц.Т. /25 г./ от с. Градец, пребиваващ в столицата без адресна регистрация.
Така разследването било насочено към издирването му и скоро било установено, че живее в къща в кв. «Надежда». Криминалистите изяснили и кръгът, в който той се движел, и в полезрението им попаднали четиримата му приятели – В.С. /21 г./ – негов съселянин, В.И. /59 г./ от Сливен, осъждан за убийство, С.Б. /27 г./ от Котел и М.Т. /29 г./ от Златарица, регистрирани в полицията за различни престъпления. Те също живеели в квартала без да са се регистрирали. При последвалото претърсване в една от стаите на къщата, обитавана от Ц.Т., служителите на реда открили жертвата – 28-годишен столичанин. Мъжът бил завързан, а по тялото му имало явни следи от нанесен побой.
Оказало се, че инициатор на покушението е С.Б. – научил, че жената «на живота му», с която живеел на семейни начала, имала връзка с 28-годишния мъж и решил да сложи край на изневярата. Пет-членната група е задържана с побицейска мярка за 24 часа, материалите по преписката са докладвани в прокуратурата с искане за удължаване на мярката им за задържане на 72 часа.