Пежо направи кола асансьор

peugeotКолата става и асансьор! „Пежо“ извади уникален модел, който не само ще ни вози по земята, но ще ни вдига и във въздуха. Metromorph все още е в стадий на разработка, но производителите обещават, че до две-три години ще направи своя дебют. Уникалното в този автомобил е не само дизайнът на Роман Мистиук, но и функциите. Благодарение на новото пежо вече няма да се налага да се качваме и слизаме по стълби или пък да чакаме асансьора. С Metromorph просто директно ще се паркираме до прозореца на апартамента, а за няколко секунди ще слизаме оттам до земята.
Моделът има две основни колела, както и две кутии за захранване. Интериорът на колата предполага наличието на седалки, които да променят позицията си, така че, докато Metromorph слиза надолу, човек да бъде изправен и в момента на докосване на повърхността те да добиват формата на седалки на обикновен автомобил. 
Пространството в колата е достатъчно голямо, за да бъде пътуването с нея наистина удобно. На външен вид пък Metromorph, макар и да няма характерния за подобни продукти корпус, напомня на движещите се днес коли. Но все пак повече прилича на автомобил, изваден от филм на бъдещето.

в-к Стандарт