ПБС. За по-малко от денонощие огън причини смъртта на четирима души, а 65-годишна жена е с тежки изгаряния по лицето и ръцете

Рано сутринта на 21 декември огнеборците от Севлиево получават сигнал за пожар в къща в с. Агатово. Веднага към произшествието заминават два пожарни екипа от пожарното звено, които на място заварват едноетажна къща, обхваната от високи пламъци. Въпреки бързата реакция и положените усилия, огнеборците не успели да влязат в горящата сграда. От пожара покривът и цялата постройка пропадат на нивото на мазето. При разчистване на отломките е открито тялото на Х.Н. /86г./. РУ МВР – Севлиево работи по изясняване на причините за пожара.
Неправилно ползване на печка с твърдо гориво стана причина за смъртта на 77-годишна жена от гр. Ветрен. В късния следобед на 21 декември на телефон 160 е получен сигнал за пожар. Само в рамките на няколко минути за мястото на произшествието заминава един пожарен екип от гр. Белово. Въпреки бързата намеса, огнеборците не успели да спасят възрастната жена. Унищожени са покривната конструкция на къщата и домашно имущество.
65-годишна жена получи тежки изгаряния по лицето и ръцете след неправилно използване на газова бутилка. Вчера около 11 часа в пожарната е получен сигнал за пожар в апартамент в сливенския квартал “Даме Груев”. В погасяването е участвал един пожарен екип. Причина за произшествието е лошо прикрепен котлон към 5-килограмова газова бутилка. Жената е получила сериозните обгаряния, тъй като в началото се опитала сама да изгаси пожара.
Столичните огнеборци гасиха пожар в барака в кв. “Надежда”. Вчера около 21 часа е получен сигнал за произшествие между бл. 451 и бл. 452 на столичния квартал. В потушаването на огъня са се включили два пожарни екипа. При пожара е загинал мъж, който към момента е с неустановена самоличност. По първоначална информация той е бил бездомен. Предполага се, че мъжът се е опитал да се стопли, но е проявил небрежност при използването на открит огън. Причините за произшествието се изясняват от столичното Второ РУ.
Половин час след полунощ на 22 декември пожарникарите от Средец, област Бургас получават сигнал за горяща къща. В потушаването на огъня се включват два пожарни екипа от местното звено. При пожара е загинал 65-годишният собственик на къщата. Огънят е изпепелил 100 кв.м. покривна конструкция и домашно имущество.