Патрул на столичното Пето РУМВР задържа двама младежи, част от схема за източване на пари

задървани с кредитни картиПри задържането “картоиграчите” предложили на полицаите подкуп от 10 000 лева

Патрул на столичното Пето РУМВР задържа двама младежи, част от схема за източване на пари. 19-годишният Д.С, известен на полицията за притежаване на наркотици и хулиганство, и 23-годишният В.С., познат на служителите на реда за грабежи, пътували с лек автомобил “Фолксваген”, когато били спрени за проверка. В колата са намерени осем пластики на дебитни карти и още една при обиска на В.С. 1500 лв. полицаите открили в “жабката” на колата. Отделно Д.С. носел в себе си 600 лв., а В.С. – 400 лв. Общата сума младежите предложили на патрула, за да ги пусне. При отказа от страна на униформените, двете момчета вдигнали “мизата” на 10 000 лв., които да донесат, след като бъдат пуснати.
В хода на разследването, в което се включили и криминалисти от СДВР, е установено, че малко преди да бъдат задържани Д.С. и В.С. са източили чрез няколко транзакции пари от два банкомата на бул. “Васил Левски”, обслужвани от различни банки. В момента се изяснява съпричастността на задържаните към извършване и на други незаконни транзакции на територията на столицата.
Материалите по случая са докладвани в СГП с предложение за повдигане на обвинение за престъпление по чл. 304 и чл. 249 от НК и налагане на мярка за задържане под стража за 72 часа.