Патрик Суейзи

Американският актьор Патрик Суейзи почина на 57 години след
продължителна битка с рак на панкреаса, предадоха световните агенции. Суейзи има богата артистична кариера, от танцьор на Бродуей
до холивудска звезда в касовите филми „Мръсни танци“ и „Дух“. В интервю, излъчено в началото на тази година, той заяви, че му остават
най-много две години живот.
В началото на 80-те години роденият в Тексас Патрик Суейзи заминава за Холивуд, където започва блестящата си филмова кариера. Преди това е танцьор и хореограф в балетната школа на своята майка в Хюстън. Той остава в историята на Холивуд с един от най-касовите филми на 80-те – „Мръсни танци“. През годините си партнира с едни от най-големите имена като Деми Мур, Киану Рийвс и Уесли Снайпс.
Патрик Суейзи:
– Когато играеш със сърце стават прекрасни неща. Знаех, че с дисциплина, страст и много работа мечтите могат да се сбъдват. И ето, че сега стоя на собствената си звезда на Алеята на славата.
Суейзи продължи да работи и по време на лечението си миналата година, като заяви, че смята да се пребори с болестта. Той написа автобиографична книга и въпреки голямата загуба на килограми направи успешен телевизионен сериал на име „Звярът“.
Преди няколко дни Патрик Суейзи е напуснал болницата, в която се е лекувал, за да бъде със съпругата си Лиза Ниеми, с която са женени от 34 години. През януари 2008 година лекарите заявиха, че ракът на Суейзи се намира в напреднала фаза и му дадоха само 1% шанс да живее повече от пет години.