Патриарх Максим благослови всички българи

Божията благодат и мир да бъдат с всички българи – в родината и далеч от нея, благославя Светият синод в празничното си Рождественско послание. То бе прочетено днес от главния секретар на синода – епископ Наум, в края на празничната Света литургия за  Рождество Христово, която отслужи патриарх Максим в храма „Св.  Александър Невски“.

„Всеки път на границата между старата и новата година едно събитие от свещената история ни изпълва с неописуема радост и внася топлина в сърцата и домовете ни – Рождеството на нашия Спасител Исус Христос. Бог е тук сред нас сега, отново се ражда, за да донесе в нашия свят своя мир и своята любов. Вярата и любовта ни към Спасителя са най-яркото свидетелство за присъствието му в живота на всеки от нас.

Денят на Христовото Рождество е ден на неземна радост и ликуване. На днешния ден в града Давидов преди повече от две хилядолетия е поставено началото на нашето спасение. Нека да отворим вратите на домовете и на сърцата си, за да посрещнем и да приютим там родилия се в тази свята нощ Спасител,“ са казва в Рождественското послание на Светия синод./DARIK news/