Парламентът опроверга информация, че осъден за дребно хулиганство е съветник на Цецка Цачева

Осъденият от Районния съд във Велинград за дребно хулиганство Димитър Ангелов Стойчев не е в трудови, служебни или извънтрудови правоотношения с Народното събрание на Република България, съобщиха от парламента. Абсолютно не отговаря на истината твърдението, че лицето е съветник на председателя на 41-то Народно събрание Цецка Цачева.
Още на 11 януари 2010 г. главният секретар на Народното събрание Иван Славчов е изпратил писмо до Районния съд във Велинград, с което информира, че такова лице не работи в българския парламент. Писмото му е в отговор на писмо от районен съдия Наташа Даскалова от Районен съд Велинград от 8 януари 2010 г. В него се изпраща препис от решението на съда по дело № 10/2010 г., с което е наложено административно наказание „Задържане в поделението на МВР за срок от пет денонощия” на Димитър Ангелов Стойчев. В решението на съда пише, че за наложеното административно наказание незабавно трябва да бъде уведомен работодателя на нарушителя – администрацията на Народното събрание.
По указание на председателя на Народното събрание Цецка Цачева е извършена незабавна проверка, в резултат на която е установено, че лицето Димитър Ангелов Стойчев не е в трудови, служебни или извънтрудови правоотношения с Народното събрание на Република България. Проверката е обхванала и нещатните сътрудници към народните представители, постоянните комисии и парламентарните групи./агенция Фокус/