Папа Бенедикт ХVІ: За Бога, блогвайте!

„За Бога, блогвайте!“. С теми думи папа Бенедикт ХVІ се обърна към свещеници, подчертавайки че трябва да се научат се използват новите форми за комуникация, с които да разпространяват съобщения от Евангелието, предаде Ройтерс.

В свое обръщение по случай Деня на комуникациите, 82-годишният глава на римокатолическата църква призна, че божиите служители трябва да използват възможно най-много от „богатото меню от опции“, предлагани от новите технологии.

Папата е убеден, че така свещениците ще могат да достигнат до младите хора.

„Свещениците са предизвикани да прокламират Евангелието с най-новото поколение аудиовизуална техника – снимки, клипове, анимации, блогове, интернет страници, които допълват традиционните средства и могат да отворят нови перспективи за диалог, евангелизация и катехизис“, заяви папа Бенедикт ХVІ, който не е известен като любител на компютрите или интернет и продължава да пише речите на ръка.

Римският папа предупреди духовниците да не прекаляват с новите технологии и да не допускат да се превърнат в медийни звезди.

Миналата година новият сайт на Ватикана – www.pope2you.net – включи в менюто си приложение в реално време. Едното е наречено „Папата се среща с теб във Facebook“, а другото позволява на интернет-потребителите да гледат на живо папските речи чрез своите мобилни телефони и портативни музикални плеъри./КРОСС/