Пак бомба в руски влак

vlakРусия още не се е успокоила от взрива на влака „Невски експрес“ в петък вечерта, при който загинаха 26 души и бяха ранени над 100 души, и отново е разтърсена от нова атака. В Дагестан пред пътническия влак Тюмен – Баку гръмна взривно устройство с мощност 300 г тротилов еквивалент. За щастие жертви и пострадали този път няма, съобщава „Интерфакс“.
Експлозията е станала в 6 часа сутринта местно време на 2354-тия километър по маршрута. Взривът е избухнал под електрическия локомотив на пътнически влак с осем вагона. Локомотивът е теглил след това по повредените релси 150 м вагоните и за щастие те не са дерайлирали, съобщи милицията. На място да разследват са пристигнали представители на ФСБ и вътрешното министерство. Временно бе преустановено движението на влаковете. По-късно и пострадалата вагонна композиция е продължила към Баку. 
Заради паника от атентати временно бе закрита и една от станциите на петербургското метро. В един от вагоните на крайна спирка бе открит подозрителен изоставен пакет.
Междувременно бе съобщено, че в Махачкала на излизане от дома с автомат е застрелян шефът на Магарамкентския столичен район, 35-годишният Абрек Гаджиев, съобщи ИТАР-ТАСС. Миналия вторник при подобни обстоятелства беше убит командирът на спецотряда на дагестанската милиция подп. Шапи Алигаджиев.

в-к Стандарт