Павлин Димитров: Вътрешният министър решава кой да представлява МВР в Съвета за социално партньорство

pavlin dimitrovСофия. Министърът на вътрешните работи ще реши кой ще представлява МВР в Съвета за социално партньорство, каза пред Агенция „Фокус” заместник-вътрешният министър Павлин Димитров по повод на декларацията на СФСМВР.
„До момента, в който аз съм служител на МВР, ще полагам необходимите грижи за целия състав на министерството – за подобаване на техния социален и материалния статус. Всичко трябва бъде насочено за подобряване на ефективността на МВР”, посочи Павлов.
По думите му диалогът с полицейските синдикати трябва да продължи. „Този диалог няма как да не продължи – дали ще бъде Павлин Димитров или друг представител на ръководството на МВР, министърът ще реши”, допълни той. 
Димитров обясни, че в рамките на три месеца, откакто представлява МВР в Съвета за социално партньорство, едва ли е можело да се решат всички проблеми на полицаите. 
„Не бива колегите така остро да поставят въпросите, при положение, че ще има решение във времето. Призовавам колегите от синдикалната организация да решат проблемите с тяхната легитимност, за да знаем кои са техните представители и да можем да работим. В противен случай разцеплението, което съществува във федерацията, създава проблеми на самата федерация и на работата на МВР”, посочи още той.
Павлин Димитров отбеляза, че е готов да се извини, ако е нужно, за казани от него думи, които са засегнали по някакъв начини служителите на реда. 
„В никакъв случай не бих се противопоставил на което и да е искане от страна на полицаите, но трябва да се съобразяваме с финансовите възможности на министерството и на държавата. Колегите трябва да разберат, че МВР е институция с големи отговорности и с голямо разнообразие на структури и всички трябва да бъдат равнопоставени в един такъв социален диалог”, каза още той. 
Галина ДИМОВА/Агенция „Фокус“/