Павел Найденов: Причината за убийството на дъщеря ми е битов скандал

Причината за убийството на дъщеря ми Славка Найденова е битов скандал, заяви Павел Найденов, бащата на убитата. Според него обаче причина може и да е имот, който имала Славка в САЩ.
Найденов заяви, че се съмнява убийството да е извършено от един човек и предполага, че може да е имала сътрудници: „Мисля, че такова убийство е грубо и сам човек не може да влезе някъде и да убива, но не знам“. По думите му в момента в САЩ се разследва дали е имало подбудители за извършеното убийство от Наталия Уилсън.
Найденов заяви, че разчита изцяло на разследващите от полицията в САЩ, с които трябва да установи контакт до няколко часа. Той обясни, че се е чувал със сегашния съпруг на убитата. В телефонния разговор той му разказал за деня на убийството. Съпругът й се прибира с метрото и имали среща със Славка на спирката, откъдето тя да го извози до вкъщи. Славка обаче не дошла на срещата. След като се прибрал съпругът намерил нея и синът й Пол убити.
Сегашният съпруг на убитата не е заподозрян. С транспортирането на убитите ще се занимава съпругата на вече покойния Илия Павлов, Дарина Павлова. Това обаче ще стане след като приключи разследването. Славка Найденова ще бъде погребана в Мировяне, където са погребани майка й и баба й. По думите на Найденов при разговора с Дарина, тя е плакала и скърбяла. Той потвърди, че Дарина не е плащала издръжка на дъщеря му, но не смята, че това е причина за раздор между тях. По думите му няма връзка между убийството на Илия Павлов и Славка Найденова. Според него убийството на сина му Илия Павлов е дело на лошата конкурента среда в България – на хора, които не са могли да постигнат това, което Павлов е направил.

Найденова е завършила тук за ландшафтен инженер и е заминала за САЩ заедно с брат си Илия Павлов. По искане на баща й е щяла да се върне да живее в България тази година, след като синът й Пол завърши втори клас./КРОСС/