Офис мебели за обзавеждане на офис

Ако работите в офис, мебелите, които ползвате са от изключително голямо значение. В офиса вие прекарвате повече от половината си ден, удобството и комфорта са много важни за вашето добро настроение и висока производителност. За да сте ползотворни, трябва да работите с удоволствие, не с досада, а обстановката е вашият ключ към това. Най-важната офис мебел е столът. Той трябва да осигурява удобно положение на тялото ви през целия ден, без да натоварва гръбнака и вратните ви мускули. Столът трябва да е ергономичен, не прекалено мек, но не и прекалено твърд, направен от естествени материали. Чудесно е ако има възможност за регулиране на височината и наклона на облегалката така, че да го направите максимално удобен за себе си. Когато избирате тази мебел, направете го лично, седнете на стола, отпуснете се и преценете дали да изхвърлите стария и да купите нов стол.

Офис без бюро не е офис. Бюрото трябва да е от качествена дървесина и да е достатъчно обширно, за да поеме всички необходими ви принадлежности. Колкото повече шкафове и чекмеджета има то, толкова по-добре. Това ще ви позволи да приведете в ред текущата документация и всичко да ви бъде под ръка. Чудесно решение са ъгловите бюра, те отговарят на всички изброени по-горе условия. Ако все пак предпочитате по-малко и компактно, ще трябва да обзаведете офиса си с малка библиотека, в която да подредите документите и книжата си.

Съвременният офис трябва да има обособен кът за прием на клиенти и гости. Масова практика е поставянето на стол на отсрещната страна на бюрото, но това не е добро решение. Малко диванче и масичка или поне няколко стилни стола около масичка са задължителен елемент. А една ваза с цветя в този кът ще освежи стаята и внесе настроение. И накрая обърнете внимание на стените. Въпреки, че това е работно помещение, то ще придобие съвсем различен вид, ако ги украсите с картини или гоблени. Не пренебрегвайте детайлите.