Отменено е бедственото положение в русенските общини Две могили и Борово

Започна контролирано изпускане на водни обеми от язовир “Камчия”. Следи се нивото на водата и на язовир „Момина сълза” край с. Горна Чобанка

Състоянието на язовирите “Камчия” и “Момина сълза” се наблюдава от специално сформирани екипи, а получените данни се обработват и анализират в Ситуационния център на вътрешното министерство. Предприето е контролирано изпускане на водни обеми от язовир “Камчия”. Язовир “Момина сълза” тече през преливника, но към момента водният обем остава в коритото на реката. Към 13 часа река „Каламишка” е заляла участък от главен път Е-80 в района на землището на с. Капитан Андреево, област Хасково. Движението на превозни средства не е спряно.
На по-усойните места, мостовете и виадуктите на магистралите “Хемус” и “Тракия” има частични заледявания, тези места непрекъснато се почистват и опесачават. Временно е забранено движението в района на 106-и километър на магистрала ”Марица”, след активиране на свлачище.
Продължават да са затворени проходите “Етрополе-Златица”, “Твърдица-Елена” /движението е през “Вратник”/, “Върбишки”  и “Троян-Кърнаре.