Отложиха делото за пране на пари срещу Митьо Очите

Служебни ангажименти на адвоката на Димитър Желязков-Очите – Илиян Василев, отложиха старта на делото срещу наркобоса за пране на пари. Процесът трябваше да се гледа в продължение на два дни в Окръжния съд в Бургас. Обвинението е срещу Желязков и майка му Станка, чичо му Иван и приятелката му Антигона.

Митьо Очите е обвинен в извършване на финансови операции и сделки с имущество в особено големи размери. По този начина той прикривал произходът на парите си, за които се знае или предполага, че са придобити чрез престъпление. Роднините му пък ще отговорят пред съда за това, че са спомогнали за преобразуване на имуществото, за което са знаели, че е придобито по престъпен начин.

В делото са описани всички придобити по престъпен начин имоти от 2000 до 2007 г., част от които се водят на членове на семейството и на приятелката на Желязков. Като свидетел е призован и директорът на ОД на МВР-Бургас Милен Димитров.

Наказанието, което законът предвижда, е от 5 до 10 години затвор и глоба от 10 000 до 30 000 лева. В момента Очите излежава присъда от 4,9 години в затвора в Белене за организиране и ръководене на престъпни групи за разпространение на наркотици в Бургаско и Врачанско./DarikNews/