Отличник заклан и заровен от скинар

trupЯмбол. Момче на 16 години е било убито жестоко от друг ученик. Трупът на изчезналия през месец май Галин бе открит от полицията заровен в покрайнините на Ямбол. За зверското посегателство е задържан 18-годишен младеж от същия град. Самото умъртвяване е извършено по особено жесток начин.  С нож момчето е клано на различни места по тялото. Според запознати с разследването убиецът Иван е ученик от местна гимназия. Той извършил престъплението, без да има конкретна причина. Екзекуцията на Галин се състояла пред хладнокръвните погледи на още две момчета – Живко (20 г.) и Борис ( 19 г.). 
Именно по свидетелски показания на едно от тях разследващите успяват да открият трупа на Галин, заровен в тръстиката. Задържаният Иван е скинар. След като убил момчето, той хладнокръвно го заровил. По-късно обаче се върнал, извадил трупа и го закопал на друго място, защото се опасявал, че не е прикрил добре следите си. Разследващите са намерили ножа и кирката, с които е извършено жестокото престъпление. Мълвата в Ямбол носи, че родителите на отличника Галин са известни хора в града. През месец май те категорично отказали да се дава гласност за изчезването на детето им. Тогава младежът излязъл за училище и повече не се прибрал вкъщи.
18-годишният скинар Иван е бил непълнолетен в момента на престъплението, научи „Стандарт“. Зад гърба си той има три присъди за побой над свои връстници. Последното момче, което пребил, едва оцеляло, след като Иван го удрял с паве в главата. 
Десислава Георгиева

в-к Стандарт