Отглеждане и характерни черти на Кордилине

Растението, е перфектен вариант за запълването на тесни, празни пространства. Неговият стегнат и същевременно буен вид, го прави изключително подходящ за целта. Коридилинето расте до 50 см, като всичките му листа излизат от една и съща основа. По принцип в естествен вид, цветето не, е толкова гъсто, но за тази цел, цветарите засаждат на едно място два-три екземпляра, които се сплитат в един, когато се разцъфтят. Съществуват два вида Кордилине – топла и студена. Както се подразбира от техните имена, единия вид се отглежда на топло място, където температурата не пада по 0-та, а другия вид обичат студените и слабо осветени места.

Какви усилия трябва да положим за нейното отглеждане:

Този вид трябва да се отглежда при стайна температура между пет-шестнадесет градуса. Освен това цветето трябва да се намира на добре проветрено място, но не трябва да бъде изложено на течение. При положение, че поддържате препоръчаните температури може да оставите цветето на директни слънчеви лъчи, но ако температурите са по-високи, е добре да го оставите на място, върху което слънчевите лъчи не попадат директно върху него. През периода на развитие, Кордилине трябва да бъде обилно поливано, а през студените зимни месеци не прекалявайте с водата, а напоявайте единствено, когато почвата, е напълно изсъхнала. Кордилинето няма специфични изисквания за въздушната влага. Единственото нещо, за което трябва да внимавате, е влагата да не бъде много висока, тъй като в противен случай, е възможно цветето да пострада от нея. През периода, когато се развива цветето, е добре да подхранвате растежа му, като го торите поне веднъж месечно. Не, е задължително да пресаждате цветето на всеки шест месеца, правете го, когато видимо саксията му умалее. Когато го пресаждате може да използвате високохумусна основа или торфена, за да го подсилите.

Като заключение може да кажем, че Кордилине, е бавнорастящо растение, което не се нуждае от специфични условия, за да бъде отгледано.