Осъдените за убийството на Борилски са обявени за издирване

Стоян Стоичков и Георги Желязков, които бяха осъдени от Апелативния съд във Велико Търново, за убийството на Мартин Борилски, са обявени за общодържавно издирване, съобщиха днес от полицията във Варна. След произнасянето на присъдите магистратите промениха мерките за неотклонение на двамата от „парична гаранция“ в „задържане под стража“. Присъдата беше прочетена в отсъствието на двамата подсъдими, които според защитата не бяха успели да се придвижат до съдебната зала поради повреда в автомобила им.

Вчера представители на Съдебна полиция във Варна са потърсили Стоичков и Желязков на адресите, където са регистрирани, но те не са били открити. Днес домовете на двамата са посетени и от представители на полицията, но също не са намерени. В резултат те са обявени за общодържавно издирване.

Мартин Борилски бе убит на 18 юли 2000 година в Париж по особено мъчителен и жесток начин. След 10 години дела Апелативният съд във Велико Търново наложи присъда от 19 години затвор за Желязков и 17 години затвор за Стоичков./DarikNews/