Освежете банята си без да правите разрушителен ремонт

Не е нужно да харчите хиляди и да търпите седмици ремонт, за да преобразите банята си. Можете да придадете на банята си свеж и нов външен вид като смените шкафа, мивката, смесителите и осветителните тела. И с добро планиране и упоритост, можете да свършите по-голямата част от работата през уикенда. Не искаме да налагаме мнението си за модела, който ще изберете. Ще наблегнем на механизма на работата. Вие сами ще изберете вашата мебел.

За да монтирате новата мебел, ще трябва да осигурите извозването на старите мебели от банята. В случай, че не ви се занимава, можете да наемете хамали за изхвърляне на мебели. Така ще предотвратите възможно нараняване при разглобяването. Преди да започнете каквото и да било, спрете водата от спирачните вентили, внимателно разкачете водопроводните тръби. Раглобете старата мебел и почистете мястото. Ако частите на водопровода са стари, не ги оставяйте. Подменете ги с PVC. Ще си спестите много главоболия.

Отстранете винтовете, които придържат стария шкаф, свалете огледалото и горното шкафче. Изключете захранването на лампата. След като сте приключили с всичко това, очертайте местата на новите мебели на стената. Така няма да се притеснявате, че ще поставите нещо накриво. Ако е необходимо да променяте нещо по окабеляването на осветлението за новия шкаф и огледало, сега е момента. Не се притеснявайте, ако трябва да правите нови дупки в стената, те се скрият зад огледалото.

Ако и вие включите поставяне на стената зад новата мебел, намажете лепилото за плочки. Предварително трябва да сте решили дали ще слагате на цялата стена или ще пропуснете мястото зад огледалото. След като сте залепили плочките преминете към монтиране на шкафа за мивката. Идва ред на смесителите и чак тогава е време за поставяне на мивката. Нанесете силикон върху горния ръб на шкафче и спуснете мивката отгоре надолу.  Изчакайте няколко часа да се втвърди и да залепне мивката, едва тогава сглобете водопроводните тръби.

Монтирайте огледалото и  свържете лампата, която ще го осветява. Така с по- малко средства и без ужасно разхвърляне само за един уикенд ще се сдобиете с чисто нова, модерна баня. Можете в тази трансформация да включите цялото семейство, за да оценят направеното подобаващо.