Организирана престъпна група за разпространение на наркотици е задържана от служители на СДВР

Тарторът на новосъздадената бригада действал с изключителна жестокост, за да завоюва територии на влияние в столицата.

Криминалисти на сектор “Наркотици” при СДВР установиха организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици в голяма част от територията на столицата, след като преди това по особено брутален начин прочиствала набелязаните региони. Операцията е проведена под ръководството на Софийската градска прокуратура.
Разследващите работили по разкриването на наказателната бригада от няколко месеца. В хода на предприетите оперативни действия изяснили, че новосъздадената група се ръководи от известния с изключителната си жестокост Т.Г. / 41 г./, вече осъждан за извършено от него убийство. Като начало, той и аверите му 25-годишния А.К.- с прякор Дългия, А.Н. /20 г./ Р.Б. /33 г./ и  21-годишните Т.З. и С.Д.  действали на територията на два от централните райони в столицата. Скоро обаче групата започнала да действа като наказателна бригада за прочистване на региони за влияние и чрез сила да разширява периметъра си. Тарторът, известен с прякорите Боксьора и Доктора, воювал с брутална жестокост срещу конкурентите на пазара, ако заплахите не решавали проблема, той вадел нож и чрез физическо насилие принуждавал наркодилърите да работят за него.
В хода на проведените следствени действия са извършени обиски и претърсвания в жилищата и автомобилите на задържаните. Там са открити и иззети различни по вид наркотични вещества, ножове, черни маски с прорез за очите, газови пистолети, преправени в бойни и боеприпаси за тях.
Материалите по случая са предадени на прокурор от СГП, очаква се 72-часово удължаване на мярката на задържане на членовете на групата. По информация на столичаната дирекция и петимата са криминално проявени.
Работата по издирването на лица, съпричастни към организираната престъпна група продължава.