Операция “Наглите”-2, прострелян служител на СОБТ

Както съобщихме през нощта стартира полицейска операция “Наглите” – 2. Тя бе предприета с цел задържане на заподозрени, свързани с групата за отвличания бяха задържани общо петима. В рамките на полицейските действия са задържани петима – РЛ./ 37г./, К.К./36г./, Ц.С./39г./ М.Л./42г./ и П.П. /36г./. Двама от тях са с присъди, а за П.П. е установено, че докато излежавал присъда в затвора за кражба на автомобил, успял да участва в строежа на къщата, в която в момента живее. В гараж в столицата е намерен джип с крадени регистрационни табели. По данни на полицията джипът е бил противозаконно отнет през септември.
В хода на акцията, която се провежда под ръководството на прокуратурата, е разкрита още една къща, в която похитителите са държали заложници. Намерена е и гаражна клетка, където са били държани и сменяни автомобилите, използвани при похищенията.
По време на акцията е прострелян служител на СОБТ. Инцидентът е станал при претърсване на един от адресите, където един от задържаните е оказал съпротива. Служителят е ранен в дланта на дясната ръка. Настанен е във ВМА. Няма опасност за живота му./МВР