Операция „НАГЛИТЕ“, ГДБОП, СДВР, СОБТ и колегите им от областни дирекции В.Търново и Монтана задържаха знакови фигури от престъпния контингент

nagliteПродължават полицейските действия в рамките на операцията под кодовото наименование “Наглите”. Спецакцията стартира тази нощ. Тя е в резултат на задълбочен анализ на огромна по обем информация на извършените през последните години нагли отвличания. Целта на полицейската операция е задържане на организираната престъпна група, която се е занимавала с извършените жестоки престъпления.
След внимателно планиране и координиране на действията на служители  от ГДБОП, СДВР, СОБТ , бе даден ход на операцията, която се провежда под ръководството и прякото наблюдение на главна прокуратура.
До този момент са задържани 25 души, за които се смята, че са свързани с групата за отвличания. Сред тях са и петимата организатори. Те са с богати криминални досиета – осъждани са за тежки криминални престъпления, за грабежи, включително и за убийство.
В хода на операцията е установено, че членовете на групата са наемали къщи на територията на столицата и в околностите, които те използвали, за да укриват жертвите си. В една от тях е открита шумоизолирана стая, където са били държани заложниците. В сградата престъпниците започнали да оборудват и втора стая, предназначена за същите цели.
И в момента се извършват претърсвания, обиски на обекти и задържания на лица, за които се предполага, че са свързани с групата.
Освен в столицата полицейската операция обхваща територията на ОДМВР-Велико Търново и Монтана.