Овен (21 март – 20 април) Хороскоп

Елемент – огън

Характер –  огнен, кардинален, мъжки

Управляваща планета – Марс

Любима фраза – „Аз съм!“

Подходящи камъни – диамант, аметист, гранат, опал

Щастливи числа –  4, 7, 9, 11  
Положителни черти – уверени, борбени, откриватели

Отрицателни черти – груби, непостоянни, егоцентрични

 

Овенът е първата зодия в Зодиака. Тя започва на 21 март, с началото на пролетта и завършва на 21 април. Затова и обичат да са първи във всяко начинание. Не успеят ли да го постигнат, се депресират, но това обикновено им се случва рядко. Почти винаги са на първо място и то без да полагат големи усилия. Ако имат конкуренти, действат толкова бързо, че не можете да им видите дирите. Добре е и да има кой да им помага, защото те не обичат да вършат мръсната работа. Затова много Овни са на лидерските позиции и хората ги следват.

 

Характерът им е достоен за водачи, а много важно тяхно качество е, че много държат на истината. Не обичат да лъжат и трудно приемат, когато другите ги лъжат. Възможно е в такива случай завинаги да се откажат от този, който ги е измамил. Дори няма да си направят труда да ви отмъстят, а директно ще ви изтрият от съзнанието си.

 

Всяка дейност се отдава на Овена и той я върши перфектно, ако му е на сърце. Обича изпипаните неща и не бърза да приключи с нещо. Много характерен за знака е големият инат. Не обичат съвети, не обичат да ги водят, не обичат да им се месят. Те трябва да са първи и то, ако може с рогата напред. Но има един начин да им покажете, че може да стане и по-добре. Ако внимателно и ясно им обясните, ако покажете, че те са водача, а вие само подчинен, може и да стане на вашата. Но не се надявайте много на това.

В любовта Овните обичат да командват но това пък се харесва на противоположния пол и те имат множество обожатели. Само, че представителите на тази зодия се влюбват бързо, но и бързо охладняват. Ако я няма тръпката се отдръпват от връзката и си търсят друга половинка.

 

Обичат да пътуват, да опознават нови места, обожават природата и приключенията. Трудно се задържат на едно място, все търчат нанякъде.

За Овните е характерно желязно здраве, но и при тях има изключения. тъй като доста често си ползват главата и реално и преносно за разбиване на прегради, тя е и уязвимата им част. Могат да ги споходят главоболие, невралгии, мигрени. За тяхно и наше щастие, болестите им рядко продължават дълго време. За да нямат подобни проблеми, трябва да си почиват по-често, да спят достатъчно и повече разходки.