Овен – обща характеристика на личността за зодия Овен

21 март — 20 април

Първият оснежен знак Първият зодиакален знак Първият огнен знак Направляваща планета: Марс

Щастливо число: 9 и всички числа, делящи се на 9 Астрологичен знак: Овен

Астрологични цветове: малинов, червен, златисто жълт и всички блестящи цветове.

Астрологичен камък: елмаз, аквамарин, аметист.

Марс е направляващата планета на Овена, води хората към активен живот, дава им постоянен запас от енергия, прави ги неспокойни, неизтощими, честолюбиви и съперни­чещи си. Мястото на знака в хороскопа е № 1 и хората от тази, зодия също винаги искат да са първи във всичко. Овенът е много егоистичен знак. Символът на Овена е животното, което към всичко тръгва с главата напред и всеки, който е имал работа с хора от тази зодия, помни, че те тръгват към постигането на целта си също толкова упорито, както и овена. Овенът е първият огнен знак на зодиака и това увели­чава неговата активност. Направляващата планета Марс оказва положително влияние, правейки хората от тази зодия уверени и смели. В отличие от другите знаци, упра­влявани от Марс, (Скорпиона), Овенът, младият Овен, е войн, неспокоен и стремящ се към битка, даже ако не му достига опит. В личността на Овена има определена юно­шеска наивност, която му носи разочарования. Тъй като той иска всичко да става бързо и рядко притежава търпение, често, започвайки нещо, го оставя друг да го довърши. Така Овните започват кариерата си, преди да са намерили своето място в живота. Те често се нуждаят от съветите на по-малко избухливи и страстни хора. Идеалистични и ро­мантични са. За съжаление Овенът рядко се усланя на опита и често остава доверчив след много оскърбления и несполуки. Под този знак са родени много кинозвезди. Овенът преуспява също в търговията, дизайнерството, във всички области, където има личен контакт. Хората от тази зодия са първокласни в много области. В тях има необяснима оригиналност, която винаги носи успех. Много са екстравагантни. Овенът не е дълбок и мъдър знак, но е искрен и лоялен. Младите хора често се въвличат в сбива-ния, младите жени проявяват непостоянство в спорта и в работата, борейки се за по-високо място. Овните обичат независимостта.

Отличителната им черта е способността им да отиват далече. Даже, когато са обидени или разсърдени, те бързо забравят за това на следващия ден. Ако са отхвърлени в деловите отношения или любовта, рядко губят време за размишления, а се стремят да бъдат прието някъде на друго място. Овенът обича компаниите и сам да устройва вечери. Често тези хора са добри домакини, но ако по­чувствуват сами, че не подхождат за домакини на вечерта, непременно ще помолат приятеля си да ги замени, сле­дейки всичко да е наред.

Те са благородни и не могат да не се притекат на помощ. Жените изпитват отвръщение от всияко пошло и вулгарно. Овенът е много демонстративен в излагането на възгледите си. Рядко сдържа емоциите си.