Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за убийството на Боби Цанков

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за убийството на Боби Цанков, съобщи заместник-главният прокурор на София Роман Василев след среща на представители на прокуратурата с ръководството на МВР в СДВР. Към момента обаче няма повдигнати обвинения срещу задържаните след убийството на журналисти вчера.

В ареста заради убийството за 72-часа от вчера са Красимир Маринов – Големия Маргин и  Стефан Бонев – Сако. Продължава издирването на Николай Маринов-Малкия Маргин. Първоначалната информация бе, че той също е задържан. В момента местонахождението му се изяснява. В същото време в Пловдив започна масирана полицейска акция.

Името на Димитър Вучев-Демби също бе замесено в случая. Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди, че Демби не е арестуван. Същото потвърди и адвокатът на Демби.

Припомняме, че Боби Цанков бе застрелян вчера във вход на кооперация на столичния бул. „Ал. Стамболийски“. Полицията работи по три версии за убийството, извършено с 9 милиметров пистолет.

Двамата простреляни негови спътници днес по обед бяха преместени от Клиниката по реанимация и интензивно лечение в Клиниката по ортопедия и травматология на ВМА. И двамата се без опасност за живота./Агенция „КРОСС“/